Hvad er bedst: Elektrisk eller manuel tandbørste?

Er det ved at være tid til at købe en ny tandbørste, og er du stadig i tvivl om det skal være en elektrisk eller manuel? Så kan du med fordel læse videre! Vi har nemlig i samarbejde med Langelinietand, en dygtig tandlæge på Østerbro, beskrevet fordelene og ulemperne ved hver af slagsen, så du kan træffe det rigtige valg.

tandbørste

Den manuelle tandbørste – Mere for mindre

Der findes til stadighed masser af forklaringer, der både bakker op om den kraftige stigning i populariteten af den elektriske tandbørste, men som også støtter op om den manuelle tandbørste, fordi det er den billigste løsning.

Med hensyn til en manuel tandbørste er den dog blevet mere avanceret med årene, så det gør det lettere for dig at praktisere en god mundhygiejne. De fås både med tungebørste og med forskellige typer af børster såsom “soft” eller “medium”, og fås i forskellige størrelser, så du får nemmere ved at børste over- og undermund.

Den største fordel ved en manuel tandbørste er, at den er billig og effektiv afhængig af din måde at børste tænderne på. Det er derfor nemmere at skifte tandbørsten ud hver tredje måned – og have en god grund til at forbedre din tandbørstning over tid.

Ved at kontakte din tandlæge mht., hvilken tandbørste du bør bruge, kan du være sikker på, du bruger en tandbørste, din tandlæge står inde for. Dog er ulempen ved en manuel tandbørste, at dens effektivitet er afhængig af din tandbørsteteknik, og at det derfor kræver, du børster tænderne korrekt, så du får rengjort alle flader og områder i munden. Du kan altså risikere (hvis du foretrækker en manuel tandbørste), at den ikke er god nok til at fjerne plak og madrester, hvis din tandbørsteteknik ikke er optimal.

Den elektriske tandbørste – kvalitetsfordele for pengene

En elektrisk tandbørste er dyrere, men samtidig uafhængig af din tandbørsteteknik. Dvs. at den er yderst effektiv til at rengøre tænderne med, fordi det kræver en meget lille indsats at få tænderne rengjorte. Desuden kan den fås med en automatisk timer på, der slukker tandbørsten efter 2 minutter. Dette kan være en fordel for mange, der ikke børster tænderne i tilstrækkelig nok tid til, at alle flader og områder i over- og undermund berøres. En elektrisk tandbørste har mange kvalitetsfordele trods sin pris, men er også god til børn, der skal lære vigtigheden af en ordentlig tandpleje og mundhygiejne.

Er du stadig i tvivl om, hvilken tandbørste der er den rigtige for dig? De fleste tandlæger kan, uanset om det er en omsorgsfuld tandlæge i København Ø, i indre by eller i dit lokalområde vurdere, hvilken tandbørste der vil være den rigtige for dig. Kontakt derfor din tandlæge for yderligere information.

Langeliniebroens Tandklinik
Fridtjof Nansens Plads 2
2100 København Ø
Tlf: 70 24 80 00

admin