Påvirker sutten dit barns tænder?

 

baby tænder tandregulering

Babyer kan græde eller være urolige af forskellige årsager. Og i den forbindelse er sutten en af de mest anvendte babyprodukter i verden. Som forælder kender du sikkert til at give sutten til dit barn, som gradvist falder til ro, så du endelig får lov til at gøre en sutteflaske klar – eller ordne det, du skulle. Sutten er derfor både god og letanvendelig, og vil altid være et bekvemt babyprodukt hos mange forældre.

Men uanset suttens størrelse eller form, er det også vigtigt, at dit barn stopper med at bruge sut i tide. Afhængigt af hvor gammel dit barn er, hvor hårdt der suges og hvor længe sutten bliver i munden, kan alt dette have indflydelse på, hvorvidt dit barn udvikler suttebid.

Suttebid er, når børns tænder i over- eller undermund begynder at rage indad eller vokser skævt i forhold til hinanden. For meget og for længe brug af sut kan også få børns gane til at udvikle en unormal bue fra det tryk, der skabes, når de bruger sut – heraf navnet åbent bid, som kun kan rettes op med eksempelvis en ganebøjle, når børn er blevet lidt ældre.

Er du i tvivl om, hvorvidt dit barns tænder er påvirket på grund af sutten derhjemme? Så kan de fleste tandlæger, uanset om det er en familievenlig tandlæge i Hillerød eller i dit lokalområde, give dig vejledning og rådgivning i forhold til dit barns tænder.

Børn skal have lov til at bruge sut, men…

Børn skal have lov til at bruge sut, men en generel tommelfingerregel er, at på det tidspunkt dit barn begynder at få tænder, kan det være en god idé allerede dér at få ham eller hende til at vænne sig fra den. Mens børn er små er deres kæbeknogle, tænder og gane letpåvirkelige og kan derfor ændre sig afhængigt af, hvor længe sutten bruges. Det anbefales derfor at vende sine børn af med sutten, når de er mellem 2 til 4 år.

Hvis du selv lægger mærke til, eller har mistanke om, at dit barns fortænder stikker ud, eller ikke sidder som de skal i forhold til hinanden, er der heldigvis mulighed for at bestille en tid til hos tandlægen til dit barn. Uanset om dit barn har brug for tandregulering i Hillerød, København eller omegn, kan dit barns suttebid behandles og forebygges.

Nordsjællands TandlægeCenter
Frederiksgade 2A
3400 Hillerød
Tlf: 48 26 76 86

admin