Tandpine – den går ikke væk af sig selv

Tandpine forbindes ofte med noget fra gamle dage og måske endda især med en forfærdelig smerte, som man ikke kan gøre noget ved. Selvom vi passer bedre på vores tænder end nogensinde før og vi siden vi er børn får af vide hvor vigtigt det er at børste sine tænder og bruge tandtråd osv. er der desværre stadig nogen, der får tandpine. Tandpine kan skyldes mange ting, som fx et hul i tanden, tandrodsbetændelse, tandkødsbetændelse eller parodontose. Heldigvis er der hjælp at finde hos din tandlæge! Søger du en dygtig tandlæge i Odense S, som kan hjælpe med din tandpine burde det ikke være noget problem, da der findes mange veluddannet tandlæger, som er klar til at hjælpe.

Tandpine

Hvad kan du gøre?

Hvis du er blevet ramt af tandpine kan du for det første bestille en tid hos din tandlæge og tage smertestillende piller som Ipren eller Panodil indtil du har tid. Hvis smerten er uudholdelig bør du kontakte en tandlæge med det samme. Der er heldigvis mange tandlæger, som kan kontaktes næsten alle timer på døgnet, så du burde kunne finde en tandlæge, der kan hjælpe dig. Så om du har brug for en akut tandlæge i Odense S eller i Skagen, burde det ikke være noget problem. Uanset hvor i landet du kommer fra burde du kunne få behandling. Mange klinikker gør sig endda i akut tandbehandling, da de ved hvor vigtigt det er som patient, at vide at hjælpen er der, selvom det er uden for åbningstiden.

Forebyggelse af tandpine

En af de vigtigste og bedste råd mod tandpine er at gå tiltandlægen regelmæssigt, da det mindsker chancen for at få tandpine og andre problemer med dine tænder. Et andet råd er at børste tænder to  gange om dagen og undgå at spise for meget slik, særligt slik som er hård mod tænderne som fx bolsjer og karameller. Det er også vigtigt ikke at drikke for meget sodvand, da sodavand er en af de største årsager til hul i tænderne.

Overordnet set skal du passe så godt på dine tænder som muligt og hvis du begynder at mærke ubehag skal du enten bestille en tid hos din tandlæge, og hvis smerten er ekstrem skal du bestille en akut tid, så tandlægen hurtigst muligt kan få gang i en behandling og finde ud af hvad der er galt.

Tandlæge Ulrik Højgaard Hansen
Svendborgvej 89
5260 Odense
Tlf: 66 14 37 06

admin